Molen de Star Balkbrug
Over ons Nieuws Actueel Jaarvergadering Agenda Links Archief


Balkbrug bouwt aan een mooie toekomst


 Veel belangstellenden zijn naar de informatie deelsessie gekomen van de Coalitie 2025. Op het programma staat onder meer het nieuwe Infobrug, de voortgang dorpsvisie en glasvezel buitengebied. De avond wordt vakkundig geleid door Nicole Welleweerd. Zij heeft als studente Communicatiewetenschappen haar afrondende stage in Balkbrug verricht en heeft zich onder meer beziggehouden met de vraag hoe de diverse inwoners van Balkbrug en omgeving het best bereikt kunnen worden met de voor hen zo belangrijke informatie. ‘Je moet weten wat de mensen willen en van welke informatiebronnen men gebruik maakt’, zegt Nicole. Zij heeft de bevolking samengevat in een viertal personages. Deze worden tijdens de deelsessie door leden van de plaatselijke toneelvereniging DITO uitstekend neergezet. Karikaturaal blijkt dat er onder de inwoners van Balkbrug best veel onbekendheid zit met nieuwe media, maar ook over de voordelen van een snelle internetverbinding via glasvezel.

Samen met andere studenten heeft Nicole gewerkt aan het moderniseren van het informatieplatform Infobrug. Volgens voorzitter Jeroen Slager heeft men zich in eerste instantie vol op de schermen gestort, maar is het nu tijd om de website en social media beter te gaan benutten. ‘Onze website heeft een duidelijke structuur gekregen zodat de bezoekers in een oogopslag de agenda en het laatste nieuws kunnen vinden. Inmiddels draait ook onze Facebookpagina en wordt aan bijvoorbeeld Instagram gewerkt.’ Achter de schermen wordt nu hard gewerkt aan een reëel verdienmodel waar zowel particulieren als stichtingen en bedrijven aan mee kunnen doen.

Nicole Welleweerd heeft een aanbeveling geschreven over de juiste manier van aanpak communicatie en heeft dit gebundeld in het boekje ‘Begrip voor elkaar versterkt het dorp’. Deze is uitgereikt aan de Coalitiepartners en redactie Infobrug.

Tijdens de deelsessie heeft Jan Smits enthousiast vertelt over de voortgang van de Dorpsvisie. ‘Er is een voorlopig verslag gemaakt en dit wordt in een drietal avonden met tal van inwoners van Balkbrug besproken. De uitkomsten van deze avonden wordt verwerkt en daarna hopen we de Dorpsvisie Balkbrug 2025 te kunnen presenteren.

Sinds het Dorpsgesprek 2015 is er al veel gebeurd in Balkbrug. Recent zijn twee bankjes in het centrum van het dorp geplaatst waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook is het voetpad langs de Hoogeveenseweg door veel vrijwilligers verlengd. Ook de jongeren zitten niet stil. Zij hebben een geslaagde eerste avond Boost! Balkbrug gehouden waar zo’n 100 jongeren aanwezig zijn geweest. Inmiddels staat een tweede avond op het programma namelijk een Teenage Party die op 2 juli in De Welput aan de Zwolseweg wordt gehouden.

Tijdens een van de sketches zeggen de acteurs van DITO dat er door gezamenlijke aanpak veel bereikt is in Balkbrug. ‘Veldzicht zou moeten sluiten, het zwembad, maar met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat dit behouden is gebleven.’ Samen is er veel mogelijk en dat geldt ook voor het bouwen aan de toekomst van Balkbrug.